احتمال بسیار زیاد اسم بازاریابی ویروسی را بارها شنیده اید، این بازاریابی مانند محتوا هایی است که دوستانتان برای شما می فرستند و در طبیعیترین واکنش آن در حس خوب خود شریک شده اید و تبریک میگویم و واکنش نشان می دهید. شما به عنوان هدف ویروس تبلیغاتی، وظیفهی خود را انجام دادهاید.
بهتر است این واقعیت را بدانید که در پشت اکثر این مطالب ، تبلیغ نامحسوس نهفته است. در علم روانشناسی بیان شده است که از هر آنچه که بیش از حد به عکس العمل شما منجر شود بیشتر در خاطر شما می ماند.
نکته حائز اهمیت این است که در استراتژی بازاریابی ویروسی برندها تلاش میکنند با اثر گذاری در ضمیر ناخودآگاه شما، خود را در ذهن شما تثبیت کنند. آنها باعث می شوند تا با عادت به محصول، هنگام نیاز به صورت غیر ارادی محصول رقیب را نادیده بگیرد. در مطلب بازاریابی اینترنتی بیشتر در رابطه با چگونه بازاریابی ویروسی انجام دهیم توضیح خواهیم داد.
بازاریابی ویروسی
برای بازاریابی ویروسی کاری که باید انجام دهید بسیار ساده است و تنها کافی است محتوای کیفتی تولید کرده و آن را در اختیار چند شبکه اجتماعی قرار تا مخاطبان محتوای شما را نشر دهند. شبکه های رقیب در کوتاه ترین زمان با کپی محتوا شما و حتی برای جذب کاربر بیشتر با تبلیغ محتوای شما زحمتتان را کم خواهند کرد.
یکی از روش های تبلیغاتی مبنی بر هوش جمع و شبکه جمعی بازاریابی ویروسی است که از پتانسیل شبکههای اجتماعی برای ترویج یک محصول استفاده میکند. پایه و اساس این بازاریابی در انتشار محتوا از طریق دهان به دهان است.فناوریهای امروزه به شما اجازه میدهد که تاثیر ویروسی بسیاری زیادی اینترنت را در بر بگیرد.
بازاریابی ویروسی به عنوان یکی از روش های بازاریابی که اولین بار در دهه ۹۰ میلادی محبوبیت خود را به دست آورد. از آن زمان به بعد مشخص شدن تاثیرگذاری آن، در کمپینهای تبلیغاتی جای خود را پیدا کرده است. اولین بار واژهی بازاریابی ویروسی توسط آژانس تبلیغاتی Chiat/Day، برای معرفی اولین دستگاه بازی استفاده شد. اساس این بازاریابی فطرت مشترک انسانها در بدبینی به تبلیغات سنتی و نیاز به خلق فضای جدید در این حوزه بود.
نظرات متفاوتی در رابطه با پیدایش بازاریابی ویروسی وجود دارد ولی آنچه که مطمئن هستیم، تولد این کلمه و تبلیغات دههی ۹۰ بوده است. در این نوع تبلیغ فرض بر این است که کاربر مستعد با تماشای محتوای ویروسی تحت تاثیر قرار میگیرد و با اشتراک آن با دیگران آنها را نیز به عامل انتشار تبدیل میکند. ا اگر انتشار فرد به فرد با دیگر کانالهای ارتباطی مانند معاشرت اجتماعی هم تقویت شود حتی با سرعت کمتر تبلیغ در شبکهها هم میتوان کمپین موفقی داشت.
برای موفقیت بازاریابی ویروسی ۶ معیار کلیدی وجود دارند:
ارزش افزوده اجتماعی: کاربران هر مقدار محتوا را باارزشتر بدانند آن را بیشتر به اشتراک میگذارند.
گیرایی محتوا : محتوایی که خلاقانه به نظر برسد بیشتر انتشار پیدا می کند.
احساس در محتوا ویروسی: با موضوعی پیچیده احساسی اگر درگیر شده باشد محتوا آن را بیشتر نشر می دهیم.
مردم: پراکندگی مطلب مردم بیشتری را تشویق به انتشارمیکند.
ارزش عملی: اطلاعات مفیدی برای کمک به دیگران به اشتراک گذاشته می شود.
داستان: سینه به سینه منتقل می شود اگر داستانی باشد.
روشهای بازاریابی ویروسی
نقش رابطان اجتماعی در این بازاریابی پررنگ است.افراد بسیاری با تعداد زیاد ارتباطات اجتماعی در شبکه های اجتماعی هستند. آنها اغلب بسیاری از افراد را می شناسند و می توانند در آن ها تاثیر بگذارند و توانایی ارتباط دهنده بین نگرشهای مختلف را دارند. کارشناسان بازار با بزرگنمایی و تقویت ارزش مشتریان را ترغیب به پذیرش آن کنند.
پیام: هرچند پیام شما به یاد ماندنی و جالب باشد به دیگران منتقل میشود و احتمال بیشتری برای ایجاد یک پدیده بازاریابی ویروسی را دارند. پیام به یاد ماندنی یا جالب توجه اغلب موضوع سختی نیست،هنر اصلی تاثیر بر ضمیر ناخودآگاه مخاطب با مفهوم پیام پنهان و ارتباط است.
محیط: یکی از راهکار های اصلی که باعث موفقیت بازاریابی ویروسی است. تغییرات محیط باعث به انحرافهای بزرگی در نتیجه میشوند. افراد نسبت به تغییرات محیط بسیار حساس هستند برای همین محتوا بازاریابی ویروسی باید متاثر از رویدادهای فعلی باشد.
معیارهای موفقیت بازاریابی ویروسی
یکی از موارد مهمی که باید در بازاریابی ویروسی مد نظر قرار داد و معیارهای کلیدی آن باید در رابطه با هداف ها تنظیم شود و برای تبلیغ ویروسی در نظر گرفته شود. نتایج شناختی کلیدی فعالیتهای بازاریابی ویروسی میتواند شامل معیارهایی مانند تعداد بازدید، تعداد کلیکهای موفق و تعداد اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی باشد که نشان میدهد کاربران اطلاعات دریافتی از راه استفاده از بازاریابی را بررسی میکنند.
یکی از راهکار هایی که می توانید دید مخاطب را نسبت به برند افزایش دهید این است که میتوانید از راه بررسی اطلاعاتی مانند لایک و اشتراک مورد بررسی قرار داد. تعداد نظرات کیفیت ارزیابیها توسط کاربران را نشان دهد. بررسی رفتاری بسیار مهم است، زیرا غایت نهایی بازاریابها از تبلیغ ویروسی تغییر در رفتار مصرفکنندگان و مجاب کردن آنها به خرید است.